RSO Oudega presteert op plaatsingswedstrijd in Nieuwehorne

Drachten

Turnsters van RSO Oudega deden zaterdag mee aan de eerste plaatsingswedstrijd  voor meisjes niveau D2 tot en met D5 in Nieuwehorne.

Er moest geturnd worden op de plankoline valmat, brug ongelijk, vloer en evenwichtsbalk. De 8-jarige Anouk Delfstra van gymnastiekvereniging RSO uit Oudega turnde een uitstekende en stabiele wedstrijd.  Ze was de zenuwen goed de baas en turnde alle elementen heel strak. Het resultaat was allround een gouden plak . Lieke de Jong werd voortreffelijk tweede op de balk en Anoek Terpstra werd derde op de sprong. Voor Romy de Vries was het de eerste keer dat ze aan deze turnwedstrijd meedeed. Romy heeft zich goed staande weten te houden. ’s Middags mochten Lara van Wieren en Shanay Wijmenga nog aantreden. Ook voor hen was het de eerste keer. Het bleek voor deze jonge dames lastig om de oefeningen te onthouden maar ze hebben het uitstekend gedaan. Shanaya werd net vierde op het onderdeel brug ongelijk.

Auteur

Redactie