Amélie concert in kleine zaal De Lawei

Drachten

In een concert dat op zaterdag 25 maart vanaf 20.00 uur in de Kleine Zaal van De Lawei plaatsvindt, speelt de muziek uit de film Amélie een belangrijke rol.

De soundtrack van die film is heel bekend  geworden. Opvallend is daarbij dat veel Amélie melodieën, die inmiddels klassiekers geworden zijn, op accordeon gespeeld worden. Deze filmmuziek is voor veel accordeonisten dan ook een rijke inspiratiebron. In dit Amélie concert komt dat heel duidelijk naar voren, er doen maar liefst 45 accordeonisten aan mee. Ze worden bij vijf van de zeven Amélie melodieën gecombineerd door Het Accordeonorkest de Meldij, Accordeonorkest Sneek en Accordeonorkest Fame samen te voegen. Verder is de Drachtster klezmergroep Kloumerkees aanwezig en soleert Sietze Ketelaar op concertina en trekharmonica. Er wordt niet alleen muziek uit Amélie gespeeld, het programma biedt ook andere stijlen. Zo staat ook Pardon op het programma, een compositie van de veelzijdige Drachtster artiest Erik de Boer. Kaarten kunnen worden gereserveerd door te mailen naar: hotze@hotzejelsma.nl

Auteur

Redactie