Verlies voor Dragor dames tegen Middelsé-Skelp

Drachten

De enige wedstrijd in zwembad De Welle voor de Dragor dames, werd zaterdagavond helaas verloren. Tegen Middelsé-Skelp waren de dames uit Drachten/Gorredijk niet opgewassen.

Een partij tegen de eerst geplaatste met drie wissels op de bank bij Dragor, betekende veel zwemmen en ervoor gaan omdat er veel gewisseld kon worden. De taak 'pressing hele veld', zodat de keeper de bal niet snel kwijt kan, waren de opdrachten die de dames meekregen van coach Marlies Poelsma. Het eerste kwart werd de pressing iets te letterlijk genomen aangezien Dragor drie uitsluitingen heeft van Amarens Gaikema, Esther de Haan en Imke van der Meulen. De man-meer situaties werden allemaal verzilverd door de tegenstander waardoor er een achterstand van 0-5 op het bord kwam te staan. De twee andere doelpunten bleken te hoge boogballen voor keepster Astrid de la Fosse, die daarmee toch een maatje te klein is. Een man meer situatie werd door Dragor niet benut in de tweede periode en een minuut later missen ze een strafworp, wat de ommekeer had kunnen worden. Het harde werken van Maaike de Boer werd beloond met een doelpunt waardoor de stand op 1-5 kwam te staan. Een strafworp voor Middelsé-Skelp werd na een overtreding door Johanna Merkus benut. Stand eind tweede kwart 1-6. Verdediging sterker In de derde periode werd Amarens Gaikema na tien seconden eruit gestuurd, maar Dragor wist de man minder situatie goed uit te voeren waardoor een tegendoelpunt uibleef. Amarens Gaikema maakte haar uitsluiting goed door na één minuut een mooi doelpunt te maken. De verdediging van Dragor werd in de loop van de wedstrijd steeds sterker, mede door het slimme werk van Hermien de Boer die goed terugviel voor de midvoor en de bal wist te onderscheppen. Suzanne Eijndhoven wist de man-meer situatie te verzilveren door een mooi schot in de linkerhoek van het doel, die de stand op 3-7 bracht. Niet in de hoek De eerste vier minuten van de vierde periode vielen geen doelpunten waardoor er niet gewisseld werd. De aanvallen waren nogal statisch en ondanks dat ze zwaar verdedigd werd, wist Maaike de Boer het net te vinden. Een man-meer situatie van de tegenstander werd ook benut, waardoor de eindstand 4-8 wordt. Veel schoten op het doel van Middelsé-Skelp waren niet gericht in de hoek, wat een punt van aandacht is voor de dames van Dragor. Doelpuntenmakers: Maaike de Boer 2x, Amarens Gaikema 1x, Suzanne Eijndhoven 1x.

Auteur

Redactie