Kunstwedstrijd Beetsterzwaag in teken van De Stijl

Drachten

 De organisatie van het Kunstweekend Beetsterzwaag houdt een kunstwedstrijd in het teken van De Stijl.

Het Kunstweekend vindt op 1 en 2 juli plaats in Beetsterzwaag.  Dit jaar is het thema in navolging van het landelijk thema De Stijl, de kunststroming die honderd jaar geleden de oerknal betekende voor het modernisme in Nederland. De eerste activiteit bestond uit een goed bezochte lezing verzorgd door Paulo Martina, directeur van Museum Dr8888. Drachten is het epicentrum van De Stijl in deze regio. De initiatiefnemers roepen beeldend kunstenaars, zowel professionals als amateurs, op zich door De Stijl te laten inspireren en een kunstwerk te maken. Dit kan een schilderij, een beeldhouwwerk, een foto of tekening zijn. De ingezonden werken zullen op 1 en 2 juli tijdens het Kunstweekend Beetsterzwaag worden geëxposeerd in Huize Lyndenstein. Een driekoppige jury, met onder meer Paulo Martina van Museum Dr8888, buigt zich over de inzendingen (anoniem). Er zijn vier prijzen te winnen waaronder een plekje in Museum Opsterlan, een beeldhouwwerkje beschikbaar gesteld door Lanterfanter Henk de Boer en twee lessen bij beeldend kunstenaar Jannes Kleiker. De publieksprijs is een fraai geïllustreerd boek over de Stijl. De beoordeling van de inzendingen en de prijsuitreiking zal op zondag 2 juli in de namiddag plaatsvinden in Huize Lyndenstein. Inschrijving kan tot 31 maart door een mailtje te sturen naar Japke Weij: japke.weij@gmail.com. Kijk voor de voorwaarden bij www.kunstweekendbeetsterzwaag.nl

Auteur

Redactie