Drachtster Marianne Veenstra enige vrouw aan start zwaarste strandmotorcrossrace

Drachten

CHEVENINGEN - Motorcross atlete Marianne Veenstra uit Drachten doet zaterdag als enige vrouw mee aan de zwaarste strandrace ter wereld, de Red Bull Knock Out.

Raceformat
De duizend riders starten in de eerste heat allemaal tegelijk. Deze heat duurt anderhalf uur en de beste vijfhonderd riders plaatsen zich direct voor de finale. De laatste vijfhonderd riders krijgen een tweede kans in de Second Chance Heat. Een korte ‘sprint’ van dertig minuten, waarin de eerste 250 riders zich alsnog plaatsen voor de finale. In de finale strijden dan de overgebleven 750 riders voor de felbegeerde titel. Nieuw dit jaar is de X-Loop: een extra deel wat in de laatste 45 minuten van de finale wordt geopend, met nog zwaardere obstakels. Een animatie van de track is hier te vinden: https://www.redbullcontentpool.com/international/AP-1PWJAR6591W11
 Programma zaterdag 19 november
9.00  –  10.30               First Heat
12.00 – 12.30               Second Chance Heat
14.00 – 15.45               Finale
15.45 – 16.00               Prijsuitreiking

Auteur

Redactie