Fairtrademenu bij Het Spijshuys tijdens Flairtje campagne

Drachten

 Restaurant Het Spijshuys  combineert de Fairtradecampagne die zaterdag met een toegankelijk Bib Gourmand Menu. Het menu is te bestellen vanaf 29 oktober tot en met 30 november.

Zaterdag, tijdens de start van de landelijke Fairtrade week, gaat de Flairtje Horeca Campagne in Noord-Nederland van start. Samenwerkingsverband Het Faire Noorden organiseert de Flairtje-campagne samen met lokale Fairtrade werkgroepen in Drenthe, Friesland en Groningen. De Flairtje-campagne loopt de hele maand november en is er op gericht het publiek in Noord-Nederland bekend te maken met Fairtrade in de horeca. Eerlijke producten van ver weg én dichtbij worden door meer dan vijftig horecabedrijven in een speciaal Flairtje-menu onder de aandacht gebracht. In dit menu zijn tenminste drie Fairtrade producten en één streekproduct verwerkt. Deelnemende ondernemers hebben zich aangemeld via  Het Faire Noorden, lokale Fairtrade werkgroepen en de noordelijke KHN-afdelingen. Speciaal in dit menu worden ook de 'Gouden bloemkolen' gebruikt. Een initiatief van de Streekboer om voedselverspilling tegen te gaan en lokale boeren te helpen.

Auteur

Redactie