Dressuurdriedaagse in Fries Congrescentrum Drachten

Drachten

 Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 september wordt onder de naam Equi Drachten de tweede editie van een dressuurdriedaagse gehouden in het Fries Congres- en Paardencentrum Drachten.

Het evenement start op vrijdag 23 september en wordt er afgetrapt met dressuurclinics van Alex van Silfhout en Patrick van der Meer. 's Avonds wordt er een fokkersavond verzorgd door Jacob Melissen, Esther de Melker, Wiebe Yde van de Lageweg en Jeannette Benedict-Nijhof. De avond gaat onder andere over de ICSI oftewel XI methode, RIO2016 en het SFN. Op zaterdag 24 september start Equi Drachten met de springclinic van Hester Klompmaker. 's Middags begint Vai Bruntink met haar dressuurclinics, aansluitend vindt er een Friese tuigpaardenavond plaats. De Friese tuigpaarden zijn dan zowel voor de wagen als onder het zadel te bewonderen. Equi Drachten sluit op zondag 25 september af met de  Subli Competitie Drachten voor 4- en 5-jarige paarden. Dit is één van de landelijke selectiewedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap Dressuurpaarden. De finale vindt in januari plaats tijdens Jumping Amsterdam. Daarnaast worden er in de middaguren diverse dressuurclinics verzorgd door Laurens van Lieren en Dinja van Liere. Het hele evenement met clinics en wedstrijden is alle dagen vrij toegankelijk, met uitzondering van de fokkersavond. Equi Drachten wordt mede mogelijk gemaakt door de medewerking van diverse bedrijven en organisaties.

Auteur

Redactie