Weekend met drie Topconcerten door internationaal muziektalent in Beetsterzwaag

Drachten

In het weekend van 13 en 14 augustus klinken drie Topconcerten door jong internationaal muziektalent onderweg naar de top, in de historische Dorpskerk van Beetsterzwaag.

Zaterdagmiddag 13 augustus om 16:00 uur begint het eerste Topconcert door de violiste Linnaea Brophy, uit de Verenigde Staten van Amerika en Mana Oguchi, piano, uit Japan. Zij geven een klassiek concert met muziek van onder andere Bach, Beethoven en De Sarasate. Op zaterdagavond 13 augustus om 20:00 uur treden Irene Ortega Albaladejo, cello, uit Spanje, en Lucia Brighenti, piano, uit Italië, op. Zij spelen als duo werken van Schumann, Mendelssohn en Martinů. Het derde Topconcert is op zondagmiddag 14 augustus om 16:00 uur door de jonge Engelse meesterpianist Tom Hicks, piano, uit het Verenigd Koninkrijk. Hij  speelt op de vleugel klassieke solo-muziek van onder andere Mozart, Chopin en Schumann.  Summer Academy 2016 Deze jonge getalenteerde en al gelauwerde musici nemen deel aan de Summer Academy 2016 van The International Holland Music Sessions in Bergen, Noord-Holland. Voor het opbouwen van een glansrijke carrière in de klassieke muziek is meer nodig dan alleen talent. Ook een goed opgezette begeleiding en podiumervaring zijn essentiële voorwaarden voor succes. De lessen worden daarom gecombineerd met het zelf geven van concerten op diverse locaties in Nederland. Voor het concert in Beetsterzwaag steken zij graag even de Afsluitdijk over. Dit concert wordt georganiseerd door Cultbee (St. Cultuur Beetsterzwaag) in Beetsterzwaag. En Restaurant Prins Heerlijck , dat vlak naast de Dorpskerk is, biedt een speciaal drie gangen Concert-menu aan op beide dagen. Reserveren rechtstreeks bij het restaurant. Meer informatie en toelichting op de muziek staat op de websites: www.cultbee.nl en www.TIHMS.com Kaartverkoop met genummerde kaarten: kaartnummer = stoelnummer. Kaarten zijn te krijgen bij Ans Dio Drogisterij aan Hoofdstraat 36 in Beetsterzwaag, of per e-mail:        cultuur@cultbee.nl of telefoon: 06-4022 5196.

Auteur

Redactie