MS Mode vraagt uitstel van betaling aan

Drachten

MS Mode heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dat heeft de directie van de modeketen vandaag bekendgemaakt. 

MS Mode heeft 130 kledingwinkels in Nederland, waaronder één aan de Noorderbuurt 22 in Drachten en één aan de Dracht in Heerenveen. In Nederland werken ongeveer 660 mensen bij MS Mode. De winkelketen heeft in totaal bijna 400 winkels: er zijn namelijk ook vestigingen in Duitsland, België, Frankrijk, Luxemburg en Spanje. In totaal werken er bij MS Mode ongeveer 2300 mensen. Uitstel van betaling is alleen aangevraagd voor MS Mode in Nederland. De winkels en webshop blijven voorlopig open. MS Mode heeft het, net als andere modeketens, moeilijk. De keten, die kleding verkoopt voor dames vanaf maat 40, heeft minder verkocht vanwege de zachte winter die we gehad hebben. Daardoor moest een deel van de wintercollectie tegen lage prijzen worden verkocht. Die tegenvaller heeft het bedrijf nog niet weer goed kunnen maken. Momenteel voert MS Mode gesprekken met partijen die de hele keten, of delen ervan, willen overnemen.

Auteur

Redactie