Het Dolle Schaap uit Drachten naar VAKwerk Dokkum

Drachten

De dames Marlyn en Jet van Het Dolle Schaap viltwerk uit Drachten gaan aan de slag bij VAKwerk Dokkum.

De dames gaan de wereld veranderen met hun kleurrijke kunstzinnige vilt. De unieke producten die zij samen maken bestaan uit flinterdunne draagbare unieke sjaals, maar ook kunstobjecten die een oneindig magisch effect hebben behoren tot hun werk. Out of the box denken is hun kernwoord. Woensdag 3 augustus opent VAKwerk de deuren met een nieuwe groep Verrassende Ambachtelijke en Kunstzinnig enthousiastelingen. Het pand aan de Hoogstraat 28 wordt rijkelijk gevuld met mensen die Dokkum gaan verrijken met hun passie. Naast Het Dolle Schaap nemen de volgende kunstenaars delen van het pand in: Schilder Yvonne Rehorst neemt deel van het pand in met haar olieverf schilderijen en tekening van dieren zoals onder andere het Friese paard. Het lesgeven zit haar in het bloed en dit doet ze dan in haar eigen atelier, maar in deze periode is er de kans om les te krijgen van deze kunstenaar in Dokkum. Kleur en stijl consulente Flory van der Laar van Floryssant wil het mooiste in de vrouw naar boven brengen. De vrouw straalt van binnen kleur uit en die mag naar buiten komen. Zij zal korte kleur en stijladviezen in harmonie met je persoonlijkheid gaan geven. Schrijver, illustrator en naaldviltster Geertruida van Assen gaat aan het werk met haar poppen van vilt die horen bij haar verhalen. Haar boeken illustreert ze zelf met aquarel tekeningen. Wanda Stuut wilde haar hele leven al schilderen en tekenen en na diverse lessen heeft zij haar passie kunnen uitbreiden tot een dagelijks werken met acryl en krijt. In de Nauwstraat 4 ( ingang van de Outlet Dokkum) gaat leerkunstenaar en coupeuse Rika Sikkema verder met het uitwerken van de vachten van het Gotlandpels schaap. Haar warme sloffen, mutsen en unieke jassen houden belangstellenden ook deze winter weer warm. In verband met de enorme drukte zal zij alleen op vrijdag en zaterdag aanwezig zijn. Boukje Westra zal deze twee maanden in de Nauwstraat 1 zitten en haar enthousiasme omzetten in prachtige tekeningen van inkt op onder andere rijstpapier, maar haar penselen zullen altijd ook weer met de olieverf in aanraking komen om alles wat er in haar hoofd omgaat om te zetten in een prachtig schilderij. Er zijn altijd diverse workshops te volgen bij VAKwerk. Kijk voor meer informatie op Facebook, website of kom gewoon langs. De gastvrije panden van VAKwerk Dokkum zijn open en in actie op woensdagen van 13.00-17.00 uur, vrijdagen van 13.00-20.00 uur en op zaterdagen van 11.00-17.00 uur.

Auteur

Redactie