Avondconcert met oude Italiaanse kamermuziek

BEETSTERZWAAG

Als onderdeel van het Peter de Grote Festival in Groningen vindt zondag 30 juli een avondconcert met oude Italiaanse muziek plaagts in de Dorpskerk van Beetsterzwaag. De avond begint om 20.15 uur.

Op het programma staan diverse cantates van de bekende Italiaanse componist Alessandro Scarlatti (1660-1725) en van de onbekende Porpora (1686-1768) en Porsile (1680-1750, plus enkele sonates voor twee becijferde bassen van Pasquini (1637-1710).

Deze sonates zijn uniek in de muziekgeschiedenis: op basis van slechts één becijferde bas moeten de twee musici, die de beide klavecimbels bespelen, een hele compositie improviseren. De muziek wordt uitgevoerd door het ensemble Le Nouveau Concert.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.peterdegrotefestival.nl.


Auteur

Redacteur