Friese en Estse zangkunsten komen samen in Lippenhuizen en Drachten

Drachten

 Een van de toonaangevende koren uit Estland, het Wannamoisa Segakor, komt naar Lippenhuizen en Drachten op uitnodiging van Adri de Boer, Femmes Vocales en de mannenzangvereniging uit Beetsterzwaag.

In twee bijzondere muzikale ontmoeting stijgen de Friese en Estse zangkunsten tot grote hoogten. Lippenhuizen Tijdens het eerste concert Muusika/Muzyk op zondag 24 april om 15.00 uur in de Piterkerk van Lippenhuizen treden Adri de Boer, Femmes Vocales, Mnnnzngvrngng en Wannamoisa Segakor afzonderlijk en gezamenlijk op in een veelzijdig programma van folkmuziek, klassieke- en moderne koorzang. Het concert brengt de verbinding door muziek in alle talen en over alle grenzen heen tot uitdrukking. Info: www.adri-de-boer.nl; reserveren: info@adri-de-boer.nl. Drachten Op donderdag 28 april vindt in de Arke in Drachten om 20.00 uur het tweede optreden plaats van Wannamoisa Segakor, onder de titel Ontmoet Estland. Het koor zingt tijdens deze avond haar volledige eigen programma bestaande uit wiegeliedjes, folksongs en pastoralen en brengt enkele gezamenlijk gerepeteerde liederen met zangers uit Friesland ten gehore. Reserveren: www.collegiumvocale.nl Wannamoisa Segakor Het Wannamoisa Segakor is in 2010 gevormd en bestaat uit 34 koorleden. Het koor trad al voor tv op, heeft ervaring als 'backing-vocals' en stond met een popmuzikant en een heavy metal band uit Estonia op de planken. Het Wannamoisa Segakor nodigde de familie Van der Koor, een vriendenclub uit Beetsterzwaag die een verleden als koorleden deelt, uit voor een koorfestival in Tallin. Koorlid Kees Moltmaker en troubadour Adri de Boer vonden twee jaar later de tijd rijp voor een tegenbezoek. Femmes Vocales en de mannenzangvereniging uit Beetsterzwaag (Mnnnzngvrngng Beetstersweach) sloten zich aan bij het initiatief. ,,Het contact wordt steeds breder", aldus Moltmaker. ,,We delen het plezier van het samen zingen. Een geweldige ervaring." Friese en Estse zangkunsten verenigd op een podium, een unicum. Bijzonder is ook dat het Collegium Vocale Fryslân zangers uit Friesland de gelegenheid biedt samen met het Estse koor een lied uit het repertoire van het zangfestival te repeteren en uit te voeren.  

Auteur

Redactie