Vroeg vogels kijken en beluisteren in het Wikelslân bij Earnewâld

Drachten

ÂLD - In het Wikelslân (Alde Feanen) groeit veel riet, daardoor zijn de weide- en moerasvogels die daar leven niet altijd goed te zien.

Dat maakt het herkennen van de soorten moeilijk. Met behulp van de vogeldeskundigen van de Vereniging voor Veldbiologie KNNV Fryslân is dat anders. Zij herkennen de vogels ook aan hun zang. Belangstellenden kunnen zaterdag 23 april met de deskundigen mee op stap om te genieten van de vogels in het Wikelslân én om ze te (leren) herkennen. Vroege vogels De excursie start om 7:00 uur vanaf de Parkeerplaats jachthaven Earnewâld. Deelnemers moeten vroeg hun bed uit want de vogels wachten niet, zij zijn ’s ochtends het meest actief, zodra de zon opkomt kunnen ze hun snavel niet meer houden. Deze excursie gaat over graspaden en langs petgaten, daarom worden waterdichte schoenen aanbevolen. Er wordt ook een bezoek gebracht aan de vogelkijkhut. Daarom mogen de deelnemers verwachten dat zij niet alleen vogels zullen horen, maar ook zullen zien. Aanmelden Hier wordt tevens het gedrag van de vogels bestudeerd die de aanwezigen in de kijker krijgen. Wie mee wilt moet zelf een kijker meenemen en zich van tevoren aanmelden bij Hotze Simonides, tel 0512–514382. Er kunnen maximaal vijftien personen mee, meer passen er niet in de vogelhut, daarom is het noodzakelijk dat deelnemers zich van te voren aanmelden. Voor meer informatie zie www.knnv.nl/fryslan

Auteur

Redactie