Halve finale Kleine Prijs, popquiz en Hurd op Snein in Iduna

Drachten

 Friesland Pop organiseert voor de dertigste keer de Kleine Prijs van Fryslân, vrijdag 22 april is een van de halve finales in Iduna Drachten.

Meer dan veertig acts verspreid over acht voorrondes in de provincie gingen met elkaar de strijd aan om een plekje in de halve finales. FeralTides, Dat Schilt, The Blue, Poets & Addicts, Smiley Virus, Art of Pain, Blisss en Sanctuary plaatsten zich rechtstreeks. Dit achttal gaat de strijd aan met nog vier bands, die zich hebben geplaatst middels een wildcard: Pendants, O Kutjes, Brightside en Wine &Willow. Halve finale In de halve finale in Drachten spelen vrijdag 22 april vanaf 20.00 uur: FeralTides (Psychedelicbluesrock), Wine &Willow (Country/Americana), Blisss (Poprock/punk), The Blue (Poprock), Brightside (Poprock) en Dat Schilt (Nederlandstalige rock). Popquiz Een dag voor de halve finale, donderdag 21 april vanaf 20.00 uur, houdt Iduna weer de maandelijkse popquiz. Deelname is gratis en kan alleen of in teams van maximaal drie personen. Opgave kan via info@iduna.nu of op de avond zelf aan de bar. Hurd op Snein Voor de tweede keer houdt Poppodium Iduna een editie van ‘Hurd op Snein’. Zondag 24 april vanaf 15.00 uur kan iedereen genieten van een line-up van internationale Hardcore namen. Niemand minder dan het Nederlandse No Turning Back zal de dag afsluiten en neemt mee: het Amerikaanse Take Offense, het Russische SiberianMeatGrinder en de Fryske stoomwalsen Cornered, Manu Armata en AlteredStates. Naast al het bandgeweld is er in de kleine zaal een Hardcore & Metalmarket met diverse labels/distro’s en wordt de inwendige mens verzorgd met hapjes en drankjes. Meer info: www.iduna.nu          

Auteur

Redactie