Paasverhaal Risen en superhelden nieuw in Bios Drachten

DRACHTEN

Bios Drachten heeft deze week vanaf donderdag twee nieuwe films op het programma: Risen over het paasverhaal en Batman v Superman, een botsing van twee superhelden.

Risen is een indrukwekkende bioscoopfilm over de opstanding van Jezus, verteld vanuit het perspectief van een ongelovige Romeinse soldaat. Clavius (Joseph Fiennes) is een machtige aanvoerder in het Romeinse leger, die samen met zijn rechterhand Lucius (Tom Felton) de opdracht krijgt van Pontius Pilatus om bij de kruisiging van Jezus aanwezig te zijn en het lichaam daarna te bewaken. Er ontstaat onrust in Jeruzalem vanwege het gerucht dat Jezus is opgestaan uit de dood en er dreigt een groot protest tegen de Romeinse macht. Om dat te voorkomen moeten Clavius en Lucius het lichaam koste wat kost terugvinden. In Batman v Superman: Dawn of Justice 3D neemt Gotham City’s eigen krachtige en verontruste burger het op tegen de meest gerespecteerde, hedendaagse redder van Metropolis.  Batman (gespeeld door Ben Affleck) is namelijk bezorgd om de ongecontroleerde acties van een bijna tot god verheven superheld, Superman (een rol van Henry Cavill). Ondertussen worstelt de wereld met de vraag welke held het werkelijk nodig heeft. En terwijl Batman en Superman tegen elkaar strijden, verschijnt er al snel een nieuwe bedreiging die de mensheid in groter gevaar zal brengen dan ooit tevoren.  

Auteur

Fokke Wester