Tien medailles voor turnsters Adonis

Drachten

Op de eerste plaatsingswedstrijden Acrogym voor de A- en B-lijnen, dit weekend in Zwolle, nam Adonis uit Drachten vier gouden, drie zilveren en twee bronzen medailles mee naar huis.

Het begon zaterdagmorgen al met de B-lijn teams. Hier viel een bronzen medaille voor Reinie Boven, Josan Huisman en Zefanja Nieman.
Ook het trio Emese van Duinen, Larissa Boonstra en Yanouk Visser draaide twee mooie oefeningen, goed voor een zilveren medaille.
Zilver was er ook voor het duo Marissa van der Ploeg en Linda Winkelman. Pupillen Na de B-teams was het de beurt aan de Pupillen. Zij wisten de jury ook te imponeren en er viel in deze grote categorieën een bronzen medaille voor het trio Myrthe Tognini (uit Bakkeveen), Iris Bergsma en Robin Luinge.
Duo Sharasee Denz & Fabienne Vogel mocht het zilver in ontvangst nemen. A-lijn Tot slot waren de A-lijn teams aan de beurt. Hier wisten maar liefst vier teams tot de gouden positie van het podium te komen. Het jeugdtrio Famke Wiersma, Amber Bosma en Sharon Fokkens zette twee prachtige scores neer en verdiende goud. De A-junioren teams draaien drie oefeningen, en zowel het trio Junioren 2 Ester van der Veen (uit Wijnjewoude), Sanna Verhoeff & Nienke Woudstra als Junioren 1 Lisa Vermaning, Melissa Dijkstra en Demi Vogel, kreeg goud omgehangen.
Het mixpaar David Hozeman & Robin Hooijenga zette de hoogste score van het weekend neer en mocht ook goud in ontvangst nemen.
C-lijn in Surhuisterveen
Tegelijkertijd met deze wedstrijd werd in Surhuisterveen de Districtsfinales Noord-Nederland gehouden voor de C-lijn. Hier viel nog een tiende medaille voor Adonistrio Marit Bos, Saskia Wijnstra en Inge Speerstra, die met een hele mooie tempo- en balans-oefening het zilver wist te behalen in een grote categorie.