Riekele Kobus winnaar Veneboerloop in Drachten

Drachten

 De eerste mooie lentedag was zaterdag het decor van de Veneboerloop. Het prachtige weer nodigde ruim 300 deelnemers naar Drachten.

Met Riekele Kobus en Jessica Oosterloo als prachtige winnaars van het Noordelijke kampioenschap op de 10 km. Kobus nam al direct na de start de leiding. Met in zijn kielzog Ben Stellingwerf uit Groningen. Wat Stellingwerf echter ook deed, hij kon niet dichterbij komen. Riekele Kobus kwam dan ook alleen de atletiekbaan op in Drachten en finishte met een gemiddelde snelheid van 18.576 km per uur. Op een keurige derde plaats kwam de in Drachten wonende  Meharena Fessahation uit Eritrea en lid van Impala over de finish. Jessica Oosterloo wint bij dames Bij de dames was Jessica Oosterloo uit Appelscha oppermachtig en nestelde zicht tussen een groep met daarin ook de Drachtster René Jaasma. Oosterloo had bij de finish een voorsprong van ruim een twee minuten op de nummer twee Imy Auck Kersenberg uit Wommels. Derde werd Trudy Veenstra uit Surhuisterveen en zij maakte het Friese podium compleet. David Hofsee Wezeman wint 5 km Op de 5 km pakten de Drachtster David Hofsee bij de heren en Erika Broekema bij de dames de volle winst. Jeugdwedstrijd Bij de jeugdwedstrijd over 1,5 km deed het Drachtster Impala het heel goed. Bij drie van de  vier leeftijdsgroepen waren Drachtsters de winaars. Bij de jongens tot 11 jaar was Marijn Piek eerste  en Jorrit Broersma tweede en Hidde Veenstra derde. Bij de jongens tot 15 jaar was Rutger Hoekstra de grote winnaar: hij liep met ruim 15 km/u over het parcours. Pjotr ter Doest werd tweede en Florian van der Dussen derde. Bij de meisjes tot 11 jaar werd Alina Zwerver eerst, Martje ter Doest tweede en Fleur de Vries derde. Bij de meisjes tot 15 jaar waren Jenda de Boer en Mette van Werven respectievelijk eerste en tweede, derde was Fiona de Vries. Foto: Johan de Wit

Auteur

Redactie