DADAlympics op het Drachtster Lyceum

Drachten

 Op het Drachtster Lyceum deden donderdag alle CKV-leerlingen mee aan de DADAlympics.

Op het Drachtster Lyceum staat het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) in het teken van '100 jaar DADA in Dr88', waarbij museum Dr8888, het Drachtster Lyceum en kunstenaar Professor Russolo met elkaar samenwerken. Donderdag deden daarom alle CKV-leerlingen mee aan de DADAlympics. In de ochtend waren er korte en krachtige workshops, die uitmondden in een grote presentatie in het atrium. Schmink, zebrapaden maken, butotheater, maskers, idiote outfits, tussen kunst en kitsch en andere activiteiten presenteerden zich op het podium, onder leiding van Professor Russolo en zijn passende muziekkeuze. De presentatie begon met het zingen van het Wilhelmus en werd afgesloten met een DADAdiploma en een eerste prijs voor alle groepen (eveneens gefabriceerd door een groep leerlingen). Een geslaagde, nonsense, DADAlympicsDAG op het Drachtster Lyceum.

Auteur

Redactie