'Drachten ontplooit zich razendsnel als watersportplek'

Drachten

 Drachten heeft zich in grote snelheid ontwikkeld tot een unieke watersportplaats, vindt Andries Oord van Jachthaven De Drait.

,,Door de aanleg van de Drachtstervaart is het centrum een stuk aantrekkelijker geworden voor toeristen en winkelend publiek. Het centrum heeft een opknapbeurt gekregen en daarnaast is de positiviteit in het gemeentehuis steeds meer zichtbaar." Er staan tal van ideeën en initiatieven op de agenda om de gemeente in deze positieve flow te houden, ziet Oord. ,,Een deel van deze plannen, naast de vaarvaart van Drachten, is al uitgevoerd. Denk aan Oudega aan het water, natuurwoongebied De Peinder Mieden, het behoud van De Welle als regionaal trainingscentrum voor zwemtalent. Ook Jachthaven De Drait levert een grote bijdrage om Drachten positief op de kaart te zetten middels digitale promotie." 'The sky is the limit'  De meetbare initiatieven van de gemeente, zoals de ingrijpende vernieuwingen in het centrum, hebben geresulteerd in een compleet nieuwe denkwijze, vindt Oord. ,,Deze nieuwe manier van denken zorgt voor ideeën zoals de aanleg van strandjes en het maken van een groot meer nabij Drachten: ‘The sky is the limit’." Duurzaamheid Aan de politieke agenda in de gemeente Smallingerland waait volgens hem bovendien een duidelijk duurzame wind. ,,Linkse en rechtse partijen hebben de handen ineen geslagen. Hun missie: De zichtbaarheid van Smallingerland vergroten, toeristen aantrekken en investeren in de watersport. Drachten gaat een duurzame toekomst tegemoet." Op de foto De opening van de Drachtstervaart met een sloep van Jachthaven De Drait.

Auteur

Redactie