Volop actie in De Lawei

DRACHTEN

 De komende week is er veel beleven in De Lawei. In de filmzaal is een mooie tragikomedie te ervaren en verder zijn er meerdere voorstellingen die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. Van muziek tot een sportieve voorstelling, een kindervoorstelling en een nieuwe expositie. Het is er allemaal.

Rams De tragikomedie Rams won al een hoofdprijs in Cannes en als je de film gezien hebt, snap je waarom: schitterende beelden van het IJslandse landschap, nukkige boeren en stoere schapen. Het verhaal gaat over de broers Gummi en Kiddi die met hun schapen leven in een afgelegen vallei. Hoewel ze hun land even levensstijl delen, spreken de koppige mannen al veertig jaar niet meer met elkaar. Wanneer een ziekte uitbreekt en de autoriteiten alle dieren in de vallei willen ruimen, verzetten ze zich ieder op hun eigen manier. Om het gevecht te kunnen winnen en hun dierbare schapen te redden, moeten de broers echter wel samenwerken. Deze film is op woensdag 3 en woensdag 10 februari om 20.30 te bewonderen in onze filmzaal. De Goldberg machine In De Goldberg Machine van Maartje & Kine op donderdag 4 februari om 20.30 uur in de kleine zaal komen muziek en techniek samen in een komische show over uitvindingen, dromen en kettingreacties. Een duik in een wereld van wetenschappers en inventieve componisten. Uiteraard verpakt in de geheel eigen Maartje & Kine-stijl: humor, catchy, balkanbeats, klassiek met een twist en virtuoze folk uit alle werelddelen. Op viool, accordeon, banjo, ukelele, balalaika, trompet, piano en nog meer andere instrumenten. Een voorstelling waarvan je zeker 24 uur een glimlach rond de mond houdt. Ventoux De voorstelling Ventoux vertelt op zaterdag 6 februari om 20.00 uur in de grote zaal het verhaal van vier mannen, vrienden van weleer, die proberen de tijd terug te halen en op hun racefiets de Mont Ventoux beklimmen, zo als ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren dat moeiteloos wordt afgewisseld. Totdat er iemand uit het verleden zich meldt. Deze hedendaagse en herkenbare voorstelling, naar het boek van Bert Wagendorp, blijkt een mix van hilariteit en weemoed. Een verrassende en sportieve voorstelling. Worden beroemd Het lijken Buurman & Buurman in Worden beroemd op woensdag 10 februari om 14.00 en 16.00 uur fantastisch om beroemd te worden. Een beroemde voetballer heeft een stevige tribune nodig en een beroemd model een stevige catwalk. In deze voorstelling knutselen en timmeren ze er gretig op los maar wordt je met muziek niet het allerberoemdst? Nu wordt het écht leuk want Buurman & Buurman gaan optreden. Eigen(w)aardigheden Vanaf zondag 7 februari is er een nieuwe expositie in De Lawei. De expositie Eigen(w)aardigheden probeert antwoord te geven op de vraag wie je bent. Deze vraag is wellicht helemaal niet zo makkelijk te beantwoorden. En als je al een antwoord hebt, zien anderen rondom jou dat dan ook zo? Kunstenaars Gea Schenk (fotografie), Jan Kalma (fotografie) en Margriet Stegmeyer (ruimtelijk werk, installatie en acryl op papier) hebben ieder een eigen visie op identiteit. Ze dagen je uit om mee te kijken. Sluit het weekend swingend af met de Hopperzondag, met vanaf 17.00 uur live muziek van Trust in theatercafé Hopper. Kijk voor meer informatie op www.lawei.nl

Auteur

Fokke Wester