Het gevoel van Scandinavië in Beetsterzwaag

Drachten

Het gevoel van Scandinavië is het thema van de nieuwe expositie van beeldend kunstenaar Marc de Jong in zijn gelijknamige galerie in Beetsterzwaag.

Denemarken, Noorwegen en Finland zijn voor hem niet zomaar Noordelijke landen. Het is het gevoel van vrijheid waar hij steeds bewust van wordt als hij met vakantie in deze landen vertoeft. Getekend en geschilderd wordt er niet, hij is erg visueel ingesteld en maakt foto’s en aantekeningen. Bij thuiskomst werkt hij die ideeën uit in een serie schilderijen en sculpturen. Die vertellen het verhaal van de mensen die hij daar ziet want de mens is zijn inspiratiebron. Verwonderd is hij over het feit dat je na uren zwerven door de natuur je toch altijd weer mensen tegen komt. Inspiratie genoeg om te verbeelden. 

Auteur

Redactie