Agressieve bestuurder Frieschepalen (22) aangehouden

Drachten

 De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 22-jarige inwoner van Frieschepalen aangehouden voor mishandeling van een toezichthouder van de gemeente.

De auto van de man, waarin naast de man drie medepassagiers zaten, werd op de Sportlaan in Drachten door twee toezichthouders van Stichting Veiligheidszorg Smallingerland gecontroleerd omdat het voertuig slingerend over de weg reed. Tijdens de controle liepen de bestuurder en een andere inzittende weg. Het overgebleven duo, de 22-jarige en een 20-jarige man uit Drachten, werd gecontroleerd. De inwoner van Frieschepalen, die zwaar onder invloed verkeerde, gaf een toezichthouder direct een kopstoot en een klap, waarna hij met assistentie van de gealarmeerde politie werd aangehouden. De man uit Drachten werd later op het bureau bekeurd omdat hij zich vervelend bleef gedragen en niet weg wilde gaan.

Auteur

Redactie Digitaal