Jeugd mag vogels tellen en knutselen met It Fryske Gea

OLTERTERP

Omdat de Vogelbescherming zaterdag de Nationale Tuinvogeltelling houdt, organiseert It Fryske Gea 's ochtends van tien tot twaalf voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar een jeugdactiviteit bij haar hoofdkantoor, Park Huize Olterterp.

Op het programma staat naast de tuinvogeltelling ook het knutselen van een voederpoppetje. Opgave kan tot een werkdag van tevoren tot 15.00 uur via het bezoekerscentrum van It Fryske Gea, tel. (0511) 539 618. Tuinvogels De tuinvogels worden geteld op een speciale tellijst. De resultaten hiervan worden gebruikt voor het landelijke onderzoek van de Vogelbescherming. Een jeugdgids vertelt mooie verhalen over de gevleugelde dieren die in Park Huize Olterterp voorbijkomen. Ze zoeken hier naar besjes of rusten uit in een eeuwenoude boom. Na de telling worden van pinda’s voederpoppetjes gemaakt voor thuis in de tuin of op het balkon. Bezoek voor meer informatie de website www.itfryskegea.nl.    

Auteur

Fokke Wester