Jan Reitsma wint fotoprijs van Eastermar

EASTERMAR

Jan Reitsma heeft de TIP-Eastermar fotowedstrijd 2014 gewonnen. De jury koos zijn inzending als mooiste. De publieksprijs ging naar Annet Adema.

TIP Eastermar, de toeristen informatiepost, organiseerde voor het derde jaar een fotowedstrijd. Dit jaar was het thema Allemaal Verzamelen. Eastermar viert namelijk in 2014 het honderdste geboortejaar van schrijver, dichter en verzamelaar Dam Jaarsma. Op diens verzameldrift Jaarsma was het foto-thema geïnspireerd.
In totaal werden 21 foto's ingestuurd door acht fotografen. De publieksprijs ging met 69 stemmen naar Annet Adema, van Eetcafé 't Breed, met de foto 'Allemaal verzamelen voor het Nederlands elftal'. Annet maakte goed gebruik van haar uitgebreide netwerk. De jury keek vooral naar de creatieve invulling van het thema 'Allemaal verzamelen' en naar de kwaliteit van de foto (compositie, licht-donker enz). De juryprijs werd gewonnen door Jan Reitsma uit Eastermar met de foto 'Geen touw aan vast te knopen'.
Zaterdag werden de prijzen, een groot pakket streekproducten uit de Wouden en een feestelijk boeket, uitgereikt aan de beide winnaars. Op de foto ziet u midden en rechts de winnaar en winnares met links de juryvoorzitter Sharon van Beek-Koopmans De ingestuurde foto's, het rapport van de jury, bestaande uit Albert Bakker, Joukje Nijboer en Sharon van Beek-Koopmans, een foto van de prijsuitreiking en een verslag van de winnaars over hun winnende foto zijn hier te vinden

Auteur

Fokke Wester