Opening twee bijzondere tentoonstellingen in Museum Dr8888

Drachten

 Museum Dr8888 opent op 23 en 24 augustus twee bijzondere tentoonstellingen: Dam Jaarsma, verzamelaar van de Friese Wouden en de solotentoonstelling Potzenmaker wiegt vermoeide feniks van Jan Ketelaar.

De tentoonstellingen zijn tot 5 oktober te zien in het museum. Dam Jaarsma, verzamelaar van de Friese Wouden In het kader van 100 jaar Dam Jaarsma organiseert Museum Dr8888 vanaf 23 augustus de tentoonstelling Dam Jaarsma, verzamelaar van de Friese Wouden. De tentoonstelling toont Jaarsma niet alleen als verzamelaar van volksverhalen, maar ook van kunst uit de regio, kwartetspellen, archeologie, oude kaarten, houten schooltassen en antieke kleding. Een uitgelezen selectie wordt getoond waarbij de mens Dam Jaarsma tot leven komt via zijn verzamelwoede. Deze tentoonstelling maakt deel uit van het initiatief van de Stichting 100 jaar Dam Jaarsma. Deze stichting is in het leven geroepen ter viering van het honderdste geboortejaar van Dam Jaarsma in 2014. Solotentoonstelling Jan Ketelaar: Potzenmaker wiegt vermoeide feniks Voor het eerst krijgt Jan Ketelaar in Museum Dr8888 een solotentoonstelling en dat is vreemd voor een kunstenaar die in 2009 al in New York heeft geëxposeerd. Hij heeft wel eerder in Drachten tentoonstellingen gehad, maar meestal was dat met recent werk, of deel uitmakend van een groepstentoonstelling. Jan Ketelaar is in Friesland bekend als beeldhouwer en dichter. Daarnaast is hij directeur van Potzenmakerij Ketelaar. De Potzenmakerij is een arbeidscollectief: ,,We proberen serieuze grappen te maken. Dat lukt niet altijd, soms wordt het ook gewoon mooi. Dat is geen ramp hoor.” Ketelaar woont en werkt in Drachten.

Auteur

Redactie